Înălbitorul și sistemul tău septic
februarie 9, 2024Descoperă Lumea Construcțiilor: Ghidul complet pentru Închiriere excavatoare construcții
martie 12, 2024În montarea corectă a unei fose septice sunt implicate și utilaje speciale precum, miniexcavatoarele. La noi vei găsi o varietate largă de utilaje pe care le poți închiria pentru a facilita procesul de instalare într-un timp mai scurt, și cu rezultate mult mai precise. Cu toate acestea, recomandarea noastră este să apelezi la specialiști în acest domeniu care te pot sfătui și îți pot crea planuri personalizate în funcție de nevoile tale.
Ai un sistem de fosă septică care trebui înlocuit? Dorești să instalezi un sistem nou, de la zero? Atunci acest ghid complet despre montarea fosei septice tricamerale ar putea fi exact ceea ce ai nevoie.
Sistemul de canalizare este un aspect important atât pentru persoanele fizice, cât și pentru antreprenori. Sistemele private fără rețea sunt necesare în zonele rurale, unde conexiunile la sistemul principal de canalizare pot fi impracticabile, costisitoare sau imposibile. Una dintre cele mai comune opțiuni în astfel de cazuri sunt fosele septice.
CONȚINUTUL ARTICOLULUI:
- Pasul 1: Planifică și Alege Locul Potrivit
- Pasul 2: Excavează și Pregătește Locul
- Pasul 3: Instalează Fosa Septica
- Pasul 4: Montează Separatorul
- Pasul 5: Instalează Camerele de Tratare
- Pasul 6: Montează Sistemul de Drenaj
- Pasul 7: Testează și Finalizează Lucrările
- Lucruri de evitat la montarea unei fose septice
Pasul 1: Planifică și Alege Locul Potrivit
Înainte de montarea propriu-zisă a fosei septice tricamerale, este esențial să planifici amplasarea acesteia. Trebuie să te asiguri că alegi un loc ușor accesibil pentru utilajele de vidanjare sau pentru cele ce se vor ocupa de mentenanța și inspecția sistemului septic. De asemenea, aceasta va trebui montată la o anumită distanță față de locuință, puțuri sau izvoare de apă potabilă.
Dacă dorești, poți chiar să te ghidezi după un plan de amplasament al proprietății tale. Acest lucru îți va permite să privești întregul teren de sus și să vezi ce este deja construit, și ce perimetru este util pentru viitoarele instalații.
Consultarea autorităților locale pentru a obține aprobările necesare pentru respectarea reglementărilor în viguare, face și ea parte din primul pas.
Pasul 2: Excavează și Pregătește Locul
În această etapă ai mare nevoie de un excavator puternic cu care să faci o gaura suficient de mare atât pentru rezervor, cât și pentru alte elemente ce fac parte din sistem. Nu uita că trebuie să iei în considerare căderile de drenaj necesare. Acest lucru ar trebui să facă parte din planificarea ta, dar merită să verifici de două ori înainte.
De asemenea, este o idee bună să ai la dispoziție o pompă pentru a îndepărta apele subterane în timp ce excavezi. Acest lucru este recomandat dacă șantierul este situat la o distanță relativ mică față de pânza freatică sau lucrările au loc într-o perioadă ploioasă a anului.
Fundul gropii trebuie să fie nivelat și compact pentru a preveni scurgerile sau deformările ulterioare.
Pasul 3: Instalează Fosa Septica
Ajuns la această etapă, este timpul să montezi prima cameră a fosei septice în partea mai adâncă a gropii. Este necesar să acoperi fundul gropii cu un strat de nisip pentru a preveni deteriorarea sau fisurarea fosei.
De asemenea, tot în această etapă, se fac conectările dintre intrările și ieșirile camerei la conductele corespunzătoare.
Pasul 4: Montează Separatorul
În această etapă se montează separatorul dintre prima și a doua cameră a fosei septice tricamerale. Acest separator joacă un rol esențial în reținerea deșeurilor solide mai mari, și permiterea lichidelor să treacă în următoarea cameră pentru tratarea suplimentară a apei menajere.
Pasul 5: Instalează Camerele de Tratare
Aici, trebuie să fii foarte atent la etanșeitatea conexiunilor după așezarea celei de-a doua și a treia camere a sistemului sanitar. În aceste camere se continuă tratarea apei cu procesul de sedimentare și descompunere a materiilor organice rămase.
Pasul 6: Montează Sistemul de Drenaj
Urmează conectarea sistemului de drenaj, cum ar fi un câmp de epurare sau un drenaj în subteran pentru a treia cameră. Sistemul permite lichidelor tratate să se infiltreze în sol, reducandu-se astfel impactul asupra mediului.
Un câmp de drenaj ar trebui să îndeplinească următoarele cerințe:
- Să fie la cel puțin 10 metri de orice apă curgătoare
- Să fie la cel puțin 15 metri de orice clădire
- Să fie la cel puțin 50 de metri de orice sursă de alimentare cu apă
- Să fie la distanță față de orice drum de acces, alee sau zonă pavată
Pasul 7: Testează și Finalizează Lucrările
Ultima etapă constă în verificarea finală pentru a se asigura că toate conexiunile sunt etanșe și funcționează la parametri optimi. Se testează apoi sistemul prin umplerea fosei cu apă pentru a se putea evalua capacitatea și funcționalitatea acesteia. În final, se acoperă fosa septică cu pământ și se nivelează terenul în mod corespunzător.
Lucruri de evitat la montarea unei fose septice
Pentru completarea acestui ghid, iată câteva lucruri cheie pe care ar trebui să le iei în considerare atunci când instalei sistemul septic. Reține că aceste aspecte NU trebuie făcute:
- Nu supune rezervorul la impact sau la contact cu margini ascuțite.
- Nu utiliza materiale nepotivite sau cu o calitate îndoielnică.
- Nu trece cu vederea testarea sistemului după finalizarea lucrărilor.
- Nu evita întreținerea periodică a fosei septice, cum ar fi curățarea sau vidanjarea periodică.
- Nu ignora reglementările locale sau cerințele legale privind instalarea și funcționarea fosei septice.
După cum vezi, montarea fosei septice tricamerale nu este un lucru foarte ușor. Sunt multe aspecte și cerințe pe care trebuie să le iei în calcul, așa că o variantă mult mai confortabilă și fără stres este să apelezi la specialiști în domeniu. Echipa noastră îți poate fi alături la fiecare pas al lucrărilor, pentru ca tu să beneficiezi de un lucru bine făcut.
Contacteaza-ne oricând pentru a stabili toate detaliile și pentru a ne apuca de treabă!